CHP HEYETİ, MUHARREM İNCE’NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI
05.05.2018

CHP HEYETİ, MUHARREM İNCE’NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ile Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylık başvurusunu yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan ile Grup Başkanvekili Özkoç başvuru sonrasında yaptıkları basın açıklamasında şunları kaydetti:

Değerli basın mensupları, bugün 3 Grup Başkanvekilimizle birlikte Yüksek Seçim Kurulu’na Cumhuriyet Halk Partisinin Cumhurbaşkanı adayı Sayın Muharrem İnce’nin aday gösterme belgelerini ibraz ettik, aday gösterdik.

Dün biliyorsunuz grubumuz gizli oylamayla oybirliğiyle Sayın Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı gösterdi, Grup Başkanvekillerimiz de bugün dosyayı teslim ettiler.

Türkiye bir seçime gidiyor, 25 Haziran sabahı Türkiye Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında demokrasiyi savunanların parlamentoda ağırlıklı bir şekilde temsil edildiği bir Türkiye’de, Muharrem İnce’nin de Cumhurbaşkanı seçildiği bir Türkiye’de hak, hukuk, adalet davasının zafere ulaştığını görecek.

Şimdi dün seçim kampanyamızı başlattık. Cumhuriyet Halk Partisinin Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası başladı, bugün de aday müracaatımızı yaptık. Dün de söyledik, bugün de söylüyoruz, bu kampanya sadece Cumhuriyet Halk Partisinin Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası değildir. Bu kampanya 80 milyonu birleştirecek bir kampanyadır. Bu kampanya kutuplaştırılan ve dağıtılan milleti yeniden bir araya getirme kampanyasıdır. Bu kampanya yok edilen milli iradeyi yeniden tesis etme kampanyasıdır. Bu kampanya yok edilmeye çalışılan milletin meclisini yeniden kurma kampanyasıdır, milletin huzurunu yeniden tesis etme kampanyasıdır, milletin kardeşliğini yeniden kurma kampanyasıdır ve davasıdır. İnşallah 25 Haziran sabahı bu davada Türkiye kazanmış olacak, milletimizle, halkımızla beraber aydınlık bir geleceğe kucak açacağız.

Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç da şimdi sizlere duygularını aktaracak.

Engin ÖZKOÇ- Değerli basın mensupları, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Az önce 3 Grup Başkanvekili ve partimizin Sözcüsü ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Bülent Tezcan’la birlikte Yüksek Seçim Kuruluna Türkiye’nin bundan sonra gerçekten bağımsız bir şekilde yönetilebilmesi için, gerçekten bütün insanlarımızın eşit hakkaniyetli yönetilebilmesi için, bundan sonra laik, demokratik düzenin gerçekten Türkiye’de tekrar tesis edilebilmesi için, milletimizin huzur içerisinde bir Türkiye’ye uyanabilmesi için çok önemli bir başvuruda bulunduk. Sayın Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı dosyasını teslim ettik. Milletimize, ülkemize, insanlarımıza hayırlı olsun diyorum.

Değerli arkadaşlar, 24 Haziran seçimleri bittikten sonra 25 Haziran’da insanlarımızın bütün beklentilerini karşılayacak, yani gerçekten huzur içerisinde bir Türkiye bekleyen milletimizin beklentisini karşılayacak, gerçekten çocuklarımızın geleceğinde artık şüphe içerisinde değil, güvence içerisinde bir Türkiye için beklentisini karşılayacak, artık terörle değil insanların kardeşlik duygularıyla ayrışmadan birleşerek büyüyen bir Türkiye özlemi beklentisi içinde olanların beklentilerini karşılayacak bir 25 Haziran’a adım atmış bulunuyoruz. Artık Cumhurbaşkanlığı makamında Cumhuriyet Halk Partisinin amblemini çıkartıp kendi Genel Başkanına emanet eden, ben artık bu yola bağımsız bir Türkiye’de eşit, herkesi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı olmak için yola çıkıyorum diyen Muharrem İnce’nin kendi yakasına taktığı Türkiye rozetiyle kucaklayacağı bir Türkiye’yle yola çıkıyoruz. Bu Türkiye için önemlidir, itibarlı bir Türkiye için önemlidir, itibarlı bir dış politika için önemlidir. Türkiye’nin bundan sonraki geleceği için önemlidir.

O yüzden Yüksek Seçim Kurulu’nun önünde söylüyoruz, sandıklarımızı biz güvenli tutuyoruz, sandıklarımıza gelecek insanlarımızın oylarını iç rahatlığıyla vermelerini istiyoruz. Herkesin vatandaşlık görevini yapmasını istiyoruz. Sandığa gidin Türkiye’nin geleceğine oy verin ve Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapın.

Soru- Efendim Sayın Muharrem İnce’nin adaylığına hem iktidar kanadından hem de MHP kanadından eleştiriler geldi, takip etmişsinizdir. Nasıl buldunuz, nasıl değerlendirirsiniz?

Bülent TEZCAN- Yani yarışsız bir seçim mi istiyorlar? Kendileri aday gösterecek Cumhuriyet Halk Partisinin adayı olmasın meydan bize kalsın mı diyorlar? Demek ki telaşa düşmüşler, yarışmaktan korktuklarını gösteriyor başka söyleyecek bir şey yok. Alıştılar tek başlarına rakiplerini hileyle, hurdayla, yalanla diskalifiye edip istedikleri sonuçları almaya. Ateş bacayı sarmış, sonuç alamayacaklarını gösteriyor. Bu bile kazanacağımızın işaretidir arkadaşlar.

Soru- AK Parti milletvekilinin dörtlü ittifak için bir açıklaması oldu “millet ittifakı FETÖ’nün siyasi ayağıdır” dedi. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bülent TEZCAN- Arkadaşlar, FETÖ’ye biz çete derken onlar muhterem hoca efendi diyorlardı. Çeteyi ve FETÖ’yü devletin içine yerleştirenlerin başkalarına söyleyecek hiçbir sözü yoktur. Sırça köşkte oturanın, kimsenin camına taş atmaya hakkı da yoktur. Bizim FETÖ’yle hiçbir zaman yolumuz bir yerde buluşmadı, her zaman karşı karşıya geldik. Devletin içine yerleştirdiler, şimdi kendi kusurlarını örtme telaşıyla iktidarlarını devam ettirebilmek için başkalarına attıkları iftira aracı haline dönüştü. Devleti yıkma aracı haline dönüştürdükleri FETÖ şimdi de iftira aracı haline dönüştü.

Teşekkür ediyoruz arkadaşlar.

CHPnet